Skola

svea, skola, omsorg, catering, skolmat, skolcater

Vi jobbar för framtida generationer 

Vi tillhandahåller näringsriktig, smakrik och prisvärd skolmat och skapar goda förutsättningar för att våra elever ska kunna utvecklas och lära i skolan. Genom bra skollunch lägger vi också grunden för sunda och hälsosamma kostvanor hos barn och ungdomar.

Sveas kök är kravmärkta enligt nivå 1 och vi arbetar aktivt med att minimera svinn, välja råvaror med mindre klimatpåverkan, minimera transportbehov och med att återvinna och källsortera.

Mål med våra måltider 

Svea har som mål att servera en god och prisvärd upplevelse för sina gäster. I upplevelsen ingår mer än maten. Menypresentation, dofter, måltidsmiljön, renlighet och bemötande är lika viktigt. Menyerna är säsongsanpassade och sätts efter Livsmedelsverkets rekommendationer för bra mat i skolan. Rätterna anpassas också efter elevernas önskemål. 

Varje dag serveras en vällagad huvudrätt, ett grönt alternativ och ett fräscht utbud av sallad. Vi vill öka andelen vegetabilier i maten både ur hälso- och klimatsynpunkt.

Koncept

Vi lagar lunch till både privata och kommunala förskolor och skolor, vi kan även leverera mat till skolverksamheter utan eget kök. Genom oss kan du även beställa catering till fotbollsskolor, konferenser, turneringar eller andra evenemang.

Svea har en flexibel och snabb organisation. Tillgänglighet och närhet mellan gästen och ledningen är viktig för att hålla hög kvalitet och för att kunna tillgodose kundens önskemål. Vi har erfaren och kompetent personal som har ett hjärta som klappar lite extra för mat. Vår vision är att skapa glädje och målet är att ha nöjda gäster och uppdragsgivare!